Team 2Friendz doet mee aan deScanCoveryTrial 2018. Door deze uitdaging aan te gaan steunen we het goede doel: 

                         Stichting Vaarkracht -                         Even een moment geen kankerpatiënt

Leven met kanker is zwaar, zowel voor de patiënt als zijn dierbaren. Op z’n tijd moet je er even uitbreken, ontsnappen aan de werkelijkheid, nieuwe energie opdoen. Even aandacht voor belevenissen en plezier, die deze zware periode kunnen verlichten.

Daarom organiseert Stichting Vaarkracht met hun passie voor de watersport voor kankerpatiënten en hun naasten overal in het land kosteloos onvergetelijke vaartochten. Op het water al je zorgen vergeten. “Even een moment geen kankerpatiënt”. Welkom aan boord!

VaarKracht biedt een nautische belevenis aan mensen die leven met kanker. Mensen die de vreselijke diagnose net hebben gekregen en in afwachting zijn van het behandelplan. Mensen die al verder zijn of zelfs aan het eind van het behandelingsproces. En mensen die nauw verbonden zijn met een geliefde met kanker. Dat kunnen de partner of kinderen zijn, ouders, gouden buren, familie, verzorgers en vrienden.

Samen met de schipper, de crew en enkele dierbaren komt de patiënt los van de mallemolen van medische controles, onderzoeken en uitslagen. Onder het motto ‘Even een moment geen kankerpatiënt’ heerlijk uitwaaien. Gedachten verzetten. Misschien een goed gesprek. De toekomst weer aankunnen. 

Meer informatie over Stichting Vaarkracht: 

Ook Theo overkwam het ......:

Diagnose kanker: een niet-operabel nasopharynxcarcinoom. Oftewel een grote tumor in de neusamandelen, midden in het hoofd. Zeer zeldzaam, maar te behandelen via bestralingen gecombineerd met chemotherapie. Een heftige tijd, waarbij Theo doodziek is geweest. 

Maar met fantastisch resultaat: 100% herstel !!

Al tijdens de herstelperiode kon Theo samen met zijn partner Desirée even ontspannen en volop genieten van hun passie zeilen. Even weg van alle zorgen en dat doen ze nog steeds.

Omdat ze weten hoe prachtig de watersport je zorgen kan laten vergeten en je kunt genieten van momenten en ervaringen, willen ze dit graag ook mogelijk maken voor hen die dit niet zelf kunnen organiseren. Daarom ondersteunen zij een stichting die zich hier volledig voor inzet: Stichting Vaarkracht.